2008-09-23

Legenden om Sally Jones

Vilken härlig bok och vilka fantastiska bilder! Det här är en bok som du bara måste läsa. Den är rolig och sorglig och spännande och bilderna kan du titta på hur länge som helst.
Huvudpersonen i boken är en gorilla som bor i djungeln, men som blir föräldralös genom tjuvjägare. Hon smugglas ut ur landet, till Europa, förklädd till bebis med ett pass utställt på Sally Jones. I Istanbul blir Sally såld till en väldigt snäll, men lite speciell tant. Hon lär nämligen upp Sally till inbrottstjuv. Detta är bara början på ett långt och spännande äventyr, som för Sally jorden runt. Leopoldville, Istanbul, Port Said, Malinau, Singapore, Shanghai, San Fransisco är bara några av platserna hon kommer till. Hon hamnar hos den ena personen efter den andra och alla är inte lika snälla som tanten i Istanbul. Ibland är det verkligen synd om Sally. Men ibland har hon tur och jag kan avslöja att slutet är lyckligt.

Läs den och njut!

Författaren heter Jakob Wegelius och han har skrivit ett par böcker till, Spionerna i Oreborg och Esperanza är två, som jag nu blivit jättesugen på att läsa. Det är författaren som gjort bilderna i alla böckerna.


Inga kommentarer: