2009-03-19

Flickan på mjölkkartongen är jag!

Jane Johnson är trött på sitt namn och börjar kalla sig för Janie. På mjölkförpackningarna brukar föräldrar efterlysa sina försvunna barn. En dag viskar Janie till sin kamrat att det är hon på kortet på mjölkförpackningen. Hon kommer ihåg sitt älsklingsplagg, den prickiga klänningen, som den försvunna flickan på mjölkförpackningen har på sig.

Janie börjar gräva i sitt förflutna. Hon får veta att flickan på fotot heter Jennie Spring och att hon kidnappades från ett shoppingcenter i treårsåldern. På vinden hittar hon den prickiga klänningen som flickan på mjölkförpackningen har på sig och hon inser varför föräldrarna inte har något foto på henne från hennes första levnadsår.

Janie trivs med sina nuvarande föräldrar och vet inte riktigt hur hon ska göra. I New Jersey sitter en mamma och en pappa och längtar efter sitt barn, men vill hon verkligen träffa dem?

Läs den spännande boken Saknad: Jennie 3 år av Caroline B. Cooney. Läs gärna också fortsättningarna: Vad hände med Jennie? och Måste Jennie välja?

Inga kommentarer: