2013-02-07

Beautiful Creatures och Skuggvarelser

Håll i hatten för här kommer en spännande bladvändare! Redan från första sidan är jag fast och trots att jag haft en svacka i läsningen håller denna bok mig sällskap varje kväll. Språket är enkelt och lätt att följa vilket håller fokus på handlingen. Beskrivningarna är trovärdiga och den lilla hålan Gatlin är en plats jag tror vi alla kan känna igen. Huvudpersonen Ethan Wate, en sextonårig kille som längtar efter att vidga sina vyer, får plötsligt något nytt att tänka på då skolan får en ny elev. Lena med de gröna ögonen och det mörka långa håret liknar ingen av de trångsynta småstadstjejer Ethan är van vid. Men underliga saker inträffar i Lenas närhet och hon är svår att lära känna.  Hon bor dessutom hos traktens ökända enstöring vilket gör henne föga populär bland klasskamraterna. Vem är Lena egentligen?

Författarna Kami Garcia och Margaret Stohl har lyckats skriva en bok som sätter fart på fantasin och inbjuder till en annan värld! Passa på och läs Beautiful Creatures innan filmen har biopremiär den 13 februari: http://www.youtube.com/watch?v=_Mmo4GzMMqw


Lät Beautiful Creatures intressant? Då har jag ytterligare ett tips med lite lokalare anknytning: Skuggvarelser av Magnus Nordin. Denna historia är av sällsynt kusligt slag och hör till en av mina favoritrysare. Liksom Beautiful Creatures utspelar den sig i en mossig liten byggd på Gotland kallad Nejde. Här förflyter dagarna i samma ljumna tempo och huvudpersonen Daniels tillvaro är allt annat än spännande. Men så en dag skymtas tre nya personer i trakten som verkar allt annat än sällskapliga. Att de dessutom verkar flyttat in i det beryktade ödehuset gör inte deras ankomst mindre sensationell. När huvudpersonen Daniel möter den jämnåriga nykomlingen på sin pappas bilskrot blir han trollbunden av hennes ovanliga bärnstensfärgade ögon. Med ett bultande hjärta inleder han en kamp för att vinna den speciella tjejen Kiras kärlek. Men Kira bär på hemligeter som gör en närmare relation komplicerad.

Skuggvarelser är en oslagbar rysare som jag varmt rekommenderar alla modiga läsare!

Inga kommentarer: