2013-03-20

Raven´s gate


Raven’s Gate. En engelsk fantasy thriller av Anthony Horowitz. Det är den första av 5 böcker i serien ”The power of five”.

Om du hade valet att antingen få fängelse eller bo på landet med en gammal dam, vad skulle du välja? Efter ett inbrott som gått fel så får Matt Freeman, ett föräldralöst problembarn, chansen att välja. Han borde ha valt fängelset. Ett misstag han skulle få ångra för resten av sitt liv.

Matt borde ha anat något när han kom till gården. En ödslig stuga mitt ute i ingenstans med en katt vars ögon följer hans minsta steg. Mystiska ljus i skogen och ett porträtt som ser underligt bekant ut. I byn en bit bort verkar invånarna känna till något om honom. Hans försök att ta reda på vad, leder honom till två ord, Raven’s Gate. Problemet är att ingen vet vad det är eller vad det betyder. Oförklarliga saker börjar hända och Matt överväger att rymma. När han hittar bilder på sina döda föräldrar klarar han inte det en sekund till. Han måste därifrån! Men hur?

Det verkar som hela landsbygden är emot honom, inte bara invånarna. Vägarna ändrar sig så att han inte kommer någonstans och om någon försöker hjälpa honom, hittas den personen senare död med orden RAVEN’S GATE målat i deras blod. Trots det bestämmer sig journalisten Richard för att hjälpa Matt. Tillsammans med Richard försöker Matt ta reda på sanningen om den gamla damen, sig själv och viktigast av allt, vad Raven’s Gate är, innan det är för sent. Det blir en kamp på liv och död som kan sluta mycket värre än med bara döden. Världens undergång väntar om de förlorar…

Anthony Horowitz är en författare som vet hur man fångar läsaren från första början och sedan inte släpper greppet. Hans sätt att beskriva händelserna på och faktumet att han inte behöver använda sig av blodig action för att skapa så obehagliga händelser, gör honom bara mer skrämmande. Perfekt bok om man gillar fantasy och/eller thriller. 5/5 Från mig.

Malin Håkansson, Praoelev på Staffanstorps bibliotek

Inga kommentarer: