2013-04-11

Ninja Timmy och de stulna skratten

Timmy är en liten katt som bor i staden Elyzandrium där skyskrapor av bambu sträcker sig mot himlen och där luften är full av ångdrivna luftballonger och andra farkoster. Staden kan vara en farlig plats om man inte är försiktig, och nu verkar något extra märkligt vara på gång. Timmy och hans vänner möter en rad barn som inte kan skratta hur mycket de än försöker. Det verkar som om någon har stulit barnens skratt! Hur har det gått till? Och varför? Sanningen är skrämmande, och bakom allt verkar den grymme Blå Kaninen ligga…

Någon måste göra något, och trots att de är små och inte särskilt starka så är Timmy och hans vänner modiga. De bildar ett ninjagäng för att sätta stopp för de kriminella gäng som härjar i staden, och samtidigt försöker de lösa fallet med de stulna skratten.
Henrik Tamm har skrivit en spännande och actionfylld  bok som passar perfekt som högläsning. Författaren har tidigare arbetat inom filmens värld och skapat miljöer till bland annat Shrek och Narnia. Det märks verkligen, för även om historien om Ninja Timmy är ganska spännande i sig så är det i kombination med bilderna som boken blir till något extra. Boken är full av fantastiska stämningsskapande illustrationer som är just filmiska.  På bokens innerpärmar får vi till exempel se ett panorama över staden Elyzandrium dels på dagen, dels på natten, som gör att man omedelbart vill ge sig in och börja utforska gränderna!

Inga kommentarer: