2013-06-10

Kungen kommer!

Jo Salmson har skrivit de väldigt populära böckerna om Tam, tiggarpojken och om Häxfolket. Det som är bra med dessa böcker är att de är riktigt spännande klassiska fantasyböcker samtidigt som de är lättlästa. Böckerna har många fina bilder av Åsa Ekström och passar alla mellan sju och tio år.

Nu är det dags för en ny fantasyserie! Första delen i serien Maros resa heter Kungen kommer. Vi får lära känna Maro, som är äldsta son till en av kungens riddare. Hans framtid var bestämd redan när han föddes: han ska utbildas som page vid kungens hov och sedan bli riddare som sin far.  Maro har sett fram emot den dagen när han äntligen ska få lämna hemmet, han är trött på att stridsträna med barnsliga träsvärd och rida på sin lilla tröga ponny och längtar efter att komma ut i världen istället.

Men så händer något som han aldrig hade räknat med! Jag ska inte avslöja för mycket, men förutsättningarna för Maros liv ändras radikalt och när boken slutar är han på väg på ett äventyr han aldrig trott han skulle vara med om. För att läsa fortsättningen får vi vänta till november, när nästa del i serien kommer…

Inga kommentarer: