2008-04-23

Författarbesök

Ägarna till de här skorna har idag på Världsbokdagen träffat författaren Cecilia Lidbeck. Det var elever från årskurs 5 i både Hjärup och Staffanstorp som fick höra Cecilia berätta om sitt författarskap och om hur mycket hon tyckte om att läsa när hon var barn. Hon kunde läsa redan när hon var tre år gammal, berättade hon. Hon läste alla sorters böcker, både barn- och vuxenböcker. Men det var först när hon blev vuxen och hade fått barn, som hon började skriva på allvar. Alla hennes böcker handlar om flickor för det är lättare att skriva om. Cecilia gillar att läsa deckare men har inga planer på att skriva någon själv. Däremot tror hon att hon ska skriva fler böcker för ungdomar.
Just nu håller hon på med att skriva lättlästa böcker för nybörjarläsarna.
Barnen hade också många frågor. De ville t.ex. veta vem hennes favoritförfattare var, var hon fick sina idéer ifrån, om hon hade någon särskild plats när hon skrev och mycket annat.
Några barn berättade att de själva skrev berättelser och historier och Cecilia tyckte de skulle fortsätta med det och inte ge upp om det kändes trögt ibland. Tålamod måste man nämligen ha om man vill bli författare. Vem vet! Kanske fanns det en blivande författare bland eleverna idag och som nu blev inspirerad av Cecilia att fortsätta sitt skrivande.

Inga kommentarer: