2008-08-12

En kärlekshistoria

Mårten Sandén är nog mest känd för sina "Petrinideckare", men visste du att han även skrivit två ungdomsböcker? Jag tänkte berätta lite om den ena, En plats de kallar Lyckan.

Boken handlar om Johan som inte riktigt trivs med sin tillvaro. Hans föräldrar är nyskilda och han bor tillsammans med sin pappa, som inte är den bästa förebilden. Johan är tillsammans med Ebba, en tjej med dyra vanor och höga krav. Det är tänkt att han ska åka på språkresa till Frankrike, men Johan har ingen lust att åka. Istället vill han vara för sig själv och planerar att gömma sig i ett lusthus i en park.
Boken handlar också om Mia, som har gått ut nian med dåliga betyg. Hon jobbar på en pizzeria, men på fritiden gillar hon att vara för sig själv i ett lusthus i en park.

Så möts deras vägar... En läsvärd kärlekshistoria.

På "Alla hjärtans dag", den 14 februari, besökte Mårten Sandén niorna på vår skola. Några elever hade byggt lusthuset och visade upp det för Mårten. Så här såg det ut:På Hagalidskolans skolbibliotek kan du titta på lusthuset. Där finns även miljöer uppbyggda från Per Nilssons böcker.

Inga kommentarer: