2008-08-26

Rymdäventyr

Nu har jag läst ett fantastiskt rymdäventyr från 1800-talet! Larklight heter boken och en del av den äger rum i England, men mesta tiden får vi följa med ut i rymden på de mest otroliga farkoster. På ett av dem, Larklight, bor Art, hans något jobbiga syster Myrtle samt deras pappa. Mamman försvann under en resa till jorden och är troligen död. Det är Art som berättar hela historien utom några kapitel, där vi får tjuvläsa i Myrtles dagbok.


En dag invanderas Larklight av en massa spindlar som väver in skeppet och deras pappa i en massa spindelväv. Pappan försvinner och skeppet fungerar inte längre. Art och Myrtle lyckas fly i en livbåt och sedan börjar ett otroligt fantasifullt äventyr, där Art och Murtle verkligen får kämpa för att rädda sig själva, Larklight och hela universum undan de onda varelser och hemska människor, som försöker förgöra dem.

Boken är tjock och full av märkliga ord t.ex. "iteriska iktymorfer" (rymdfiskar), men för dig som tycker om att läsa är det här en härlig bok. Det är den första av tre, men nummer två har inte kommit på engelska ännu, så dröjer nog innan den finns på svenska. Om du går in här så kommer du till Larksights hemsida. Den är på engelska, men där finns många fina bilder du kan titta på.

Inga kommentarer: