2008-10-30

Halloween

Här är tips på några nya böcker som passar så här i Halloween-tider.

Genom märg och ben : tio spökhistorier passar till högläsning en mörk och regnig kväll. Men det får inte vara alltför mörkt för då ser du inte härliga illustrationerna som finns i boken. Dem har Chris Mould gjort och han har också skrivit några av historierna i boken. Andra är klassiker som skrevs för länge sedan, men som är lika bra idag.


Hårresande spökhistorier från spökhotellet är en serie där 2 böcker hittills har kommit ut (2 till är på gång) Hemska små monster är den ena och Förfärliga föräldrar och vidriga vuxna den andra. Särskilt hårresande tycker jag nog inte att historierna är, utan mera makabra och roliga, så de passar dig som bara vill bli lite skrämd.


Läskiga vidunder och sällsamma djur av Per Gustavsson är en bok om sånt man trodde på förr i tiden. Det var mycket som skrämde människorna i den mörka natten. Vad var det man såg eller hörde? En varulv? En gloso? En nattramm? En blodtörstig varg? Fantasin flödade och många historier om hemska väsen och farliga djur berättades i stugorna under mörka höstkvällar. I den här boken återberättas en del av dem.I Varulvar, vampyrer och andra läskiga varelser får du veta en massa om olika läskiga och otäcka figurer som t.ex. Frankenstein, mulingar och poltergeistrar. Du får också veta vad du ska göra om du blir överfallen av en vampyr eller hur du kollar om grannen är varulv eller inte. För vem vet vad som döljer sig bakom grannens häck?
En massa andra tips och idéer inför Halloween får du också. En kul bok!
Inga kommentarer: