2009-02-11

Araminta Spookie

Araminta Spookie är en tjej som bor i ett spökhus tillsammans med sin faster Tabby och sin farbror Drac. Araminta älskar varulvar, spöken, fladdermöss och vampyrer. Det finns 4 böcker om Araminta Spookie. I den första Mitt spökhus försöker hon hindra sin faster från att sälja spökhuset på de mest fantasifulla sätt du kan tänka dig.
I den andra boken, Svärdet i grottan, fyller Sir Horace, ett spöke Araminta hittat i huset, 500 år. Kanske kan det fina gammalt svärdet som finns i källaren passa som födelsdagspresent? Men det är minsann inte så lätt att hämta det som Araminta trodde. Ska hon hinna innan födelsedagen?
När något går på tok i Spökhuset får Araminta Spookie nästan alltid skulden. Men det är verkligen inte hennes fel att Barry Wizzards akrobatiska grodor har försvunnit. I tredje boken Grodnapparen beslutar sig Araminta för att hitta grodorna och bevisa att det inte är hon som tagit dem.
I fjärde boken Vampyren är Araminta övertygad om att det bor en varulv i källaren och den måste hon hon naturligtvis fånga i en varulvsfälla. Samtidigt kommer det underliga släktingar på besök bl.a kusinen Max, som Araminta genast misstänker är en vampyr. Nu gäller det att också komma på en plan för att avslöja Max.
Alla böckerna är spökroliga på ett tokigt och fantasifullt sätt. Det vimlar av konstiga figurer och läskiga släktingar som dyker upp lite då och då. Lite spöklikt är det, men särskilt rädd blir man inte. Roligt har man däremot när man läser dem. Passar för dig som har lite humor och är mellan 8-11 år. Även bra som högläsning.

Inga kommentarer: