2009-02-11

Ett annorlunda sommarlovsäventyr


Dogge, som egentligen heter Douglas, är bokens huvudperson. Han har trots sina för stora fotbollsskor lyckats göra mål på Perra, som är Tottvägens skräck. Perra hotar med att ta livet av Dogge. För att undkomma Perra och hans gäng, tar Dogge och hans kompisar sin flykt till ett skrotupplag. Där hittar de ett gammalt flygplan, som blir deras högkvarter. Dogge och hans kompisar tar sig för en massa saker; allt från att meta brax till att råna en porrtidningsautomat. Vill du läsa om ett annorlunda sommarlovsäventyr, ska du läsa Dogge av Mikael Engström!

Så här beskrivs Dogges fotbollsskor i boken:
"Dogge såg ner på sina skor. Det var de dyraste fotbollsskor som rafsat runt nere på grusplanen. Det var landslagsskor med skruvdobb. De var otroliga på denna plan bland dessa ungar. Men det var också landslagsstorlek på dem. Skorna var 44:or.
Hans pappa var biografmaskinist på Thule vid Råsundavägen och efter en premiär på en fotbollsfilm fick hans pappa dem av regissören. Dogge hade först blivit glad över superskorna, sen bara förvirrad. Även om de var de bästa som fanns med skruvdobb och allt så var det 44:or och skulle så förbli. Länge hade de stått i garderoben. Ibland hade han tagit fram och prövat dem, men varje gång var de fortfarande 44:or. Till slut kom han på att med fyra par strumpor satt de i alla fall kvar på fötterna." (sidan 5)

Inga kommentarer: