2009-05-28

Fyra flickor och en av dem ska dö...

Den farliga kyssen är den andra boken i serien TRE. Den första heter Ett hål i själen. Böckerna är skrivna av Kjetil Johnsen. Jag började med att läsa del två och boken inleds med en kort beskrivning av de fyra huvudpersonerna, Trine, Vilde, Benedicte och Nora, samt en resumé av handlingen i bok nummer ett. Så du kan läsa böckerna i vilken ordning du vill.

De fyra tjejerna är bra kompisar och umgås i stort sett alltid. Men flera händelser gör att vänskapen sätts på spel. Trine och Vilde kysser varandra och undviker sina kamrater, för att de inte ska komma på dem. De gömmer sig i skogen, men det finns någon annan som smyger runt och upptäcker att de attraheras av varandra. Vem kan det vara?

Benedicte är kär i Nick, en ny kille i klassen som är fosterhemsplacerad på samma ort som flickorna bor. Men kärleken är inte besvarad för Nick är förtjust i Nora, som är förtjust i Nick. Men Nora vågar inte säga något till sina kamrater, eftersom Benedicte har berättat att Nick har våldtagit henne. Men hennes berättelse får tjejerna att tvivla på om det verkligen är sant.

Fyra flickor och en av dem ska snart dö...

Det här är en spännande bok som handlar om kärlek och hemligheter. Den är 160 sidor lång och är lätt att förstå. Man fångas direkt av bokens handling och det går inte att lägga boken ifrån sig. Den passar dig som går på högstadiet.

Inga kommentarer: