2009-05-16

Skräckens cirkus

Skräckens cirkus av Darren Shan är en riktigt bra skräckbok. Det går absolut inte att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa den.

Boken handlar om Darren Shan som tillsammans med sina vänner Steve, Alan och Tommy intresserar sig för ett reklamblad för ett kringresande cirkussällskap: Cirque du freak. Steve åtar sig att ordna biljetter till sig och sina kamrater, men måste senare meddela sina kamrater att han endast fick tag på två biljetter. De enas om att Steve och Darren ska få gå.

Cirkusföreställningen framförs av diverse missfoster: vargmannen, Alexander Reven, Rhamus Dubbelmage, Truska och Madam Octa. På cirkusen kan inte någons säkerhet garanteras och redan efter inledningsnumret önskar Darren att han hade flytt så fort benen bar honom.

Dagen efter cirkusföreställningen går Darren tillbaka till cirkusen och stjäler Madam Octa. Något som Darren får betala ett högt pris för.

Skräckens cirkus är en bok för dig som går på högstadiet men med inte alltför svaga nerver. Gillar du dessutom att läsa om vampyrer, är det här en bok för dig!Inga kommentarer: