2009-07-13

Hemligheter och pinsamheter

Bara vänner, typ! är den tredje boken i serien Hemligheter och pinsamheter som handlar om de tre tjejkompisarna Anisa, Diana och Maja. I varje bok är det en av tjejerna som berättar. I den här boken har turen kommit till Maja.

Om man har läst de två andra böckerna känner man lätt igen sig. Maja som hela tiden bråkar med sin pojkvän Kelly. De gör slut, blir ihop om vartannat. Anisa, även kallad Nisse, som drömmer om en framtid som modedesigner och som gillar att ha modevisning. Och Diana som råkat bli kär och bli ihop med Majas bror Jesper, vilket Maja har svårt att tåla.

Nytt är att Maja försöker göra något alldeles eget. Hon startar en bokklubb och lyckas få med några intressanta personer. Annars måste jag tyvärr säga att det inte händer så mycket nytt i den här boken. Jag har tyckt om de två första böckerna i serien, Jag såg honom först! och Vem bryr sig!, men den här kändes som en upprepning av de två första. Boken passar dig som inte vill ha tjocka böcker, den är bara 110 sidor lång. Jag tycker att den passar från årskurs sex eller sju.

Inga kommentarer: