2009-10-05

Säg den lycka som varar för evigt...

Jag har tidigare bloggat om den här serien, TRE av Kjetil Johnsen. Nu har det kommit ut ytterligare två böcker i serien, totalt fyra. Idag har jag läst de spännande fortsättningarna på Ett hål i själen och Den farliga kyssen. De heter: Det som kommer att ske samt Flytande i vatten.

Huvudpersonerna är fyra tjejer, Benedicte, Vilde, Trine och Nora. Sedan första boken vet man att en av dem kommer att dö, men inte vem. Berättelsen går tillbaka i tiden och man får bekanta sig med tjejerna. Alla fyra bär på olika hemligheter, vilket utsätter deras vänskap för hårda prövningar. Konflikter uppstår. Ytterligare en mördas. Nora inleder ett förhållande, men väljer att hålla relationen hemlig. Varför gör hon det? Trine och Vilde undviker varandra, men Nora och Benedicte förstår inte varför. Vad är det Benedicte sysselsätter sig med på fritiden? Vem är det andra mordoffret?

Den spännande serien TRE vänder sig till trettonåringar och äldre tycker jag. Det är lätt att komma in i böckerna och de går inte att lägga ifrån sig. Jag tycker absolut att du ska läsa dem!

Inga kommentarer: