2009-10-01

Afrodite i fara - igen!

Afrodite och olyckstrasten av Ritta Jacobsson är en efterlängtad fjärde del i serien om Afrodite. De tidigare böckerna heter: Afrodite och döden, Afrodite och sveket samt Afrodite och hämnden.

Det är sommarlov för Afrodite, även kallad Ditte och hennes pojkvän Alexander. När Alexanders mormor trillar från en stege och gör sig illa, får Afrodite frågan om hon vill följa med till Alexanders mormor en vecka och hjälpa henne. Ditte tackar ja och tar med sig sin dalmatinerhund Voff.

Afrodite drömmer om att bli polis i framtiden och under tiden sysselsätter hon sig med att "leka detektiv". Alexanders mormor bor intill en herrgård och när Afrodite upptäcker en tjej som verkar vara inlåst i herrgårdens källare, måste hon bara gräva vidare i fallet. Vem är hon? och varför är hon inlåst i en källare? Det är även något mystiskt med ortens präst. Varför gör han nattliga turer till herrgården? Men att lägga näsan i blöt är kanske inte den bästa lösningen i jakten på sanningen.

Afrodite och olyckstrasten är en spännande deckare med lite kärlek i. Den är absolut läsvärd och jag rekommenderar den från årskurs sju. Jag har inte läst Afrodite-böckerna i rätt ordning, men jag tycker att det går lika bra ändå.

Inga kommentarer: