2009-09-28

Förbjuden kärlek

Katarina von Bredow är en mycket populär författare på vårt bibliotek och hennes böcker är flitigt utlånade. Nu har hon precis kommit ut med en ny efterlängtad bok, Bara inte du.

Boken handlar precis som många av hennes andra om förbjuden kärlek. Emma ska snart fylla tjugo år och har precis flyttat hemifrån. Hon arbetar på ett café för att tjäna ihop pengar till hyran. Markus och Emma är bästa vänner sedan lång tid tillbaka. Men Markus har hamnat lite snett precis som Emmas bror och även Emma dras in i en farlig värld.

När Emmas bästa kompis pojkvän Adrian ringer på dörren för att överlämna en present till henne, uppstår känslor som ingen av dem trodde fanns. Men att bli kär i sin bästa kompis pojkvän är absolut förbjudet. Båda kämpar för att stänga inne sina känslor. Kommer Adrian och Emma att lyckas stänga inne sina känslor och kommer de att lyckas hålla det hemligt för Ellinor (väninnan och flickvännen)? Vad är det för något farligt som Markus och Emmas bror sysslar med?

Bara inte du är precis som Katarina von Bredows andra böcker läsvärd. Jag tycker att den vänder sig till äldre tonåringar.

Inga kommentarer: