2009-09-11

Vampyrfrossa


Du som läste hela Twilight-serien och fullkomligt bara älskade den tyckte säkert att det var jättetrist när sista boken var färdigläst.
Men nu jag kan trösta dig med att det har kommit två nya serier som handlar om vampyrer. Kanske inte lika bra som Twilight-böckerna, men ändå....
Den ena serien heter Vampire academy och i den har det kommut ut två böcker, Törst och Fruset blod. Ytterligare 4 böcker är planerade. Författare är Richelle Mead.
Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola en internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer. Lissa är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer. Det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris.
Den andra serien heter House of night och i den finns också
två böcker utgivna. Åtminstone tre till ska det bli. Författaren heter P.C. Cast.
Vampyrens märke och Sveket heter böckerna som redan finns. I dem kliver vi in i Zoey Redbirds vampyrvärld i Tulsa Oklahoma!
Den världen är förmodligen på ytan väldigt lik din egen vardag; du går i skolan, snackar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet tillsammans med dig. En värld med mycket magi, kärlek och död!
Trösta dig med dessa eller läs om Twilight-serien!


1 kommentar:

maria sa...

Åh, House of Night-serien är så bra! Men om ni orkar så ska ni helt klart läsa dem på engelska. De är inte alls lika bra på svenska, men det kanske är jag som är petig? :)