2011-06-29

Månadens favorit: LjudbokNu under sommaren så är det många som reser och vad passar bättre under långa bilresor än att lyssna på ljudböcker? Eller varför inte ligga i hängmattan och lyssna på en härlig bok? Om detta låter lockande tycker jag alla ska lyssna på min absoluta favorit bland ljudböcker: Hur du tränar din drake av Cressida Cowell.

Boken tar oss med på ett riktigt äventyr där vikingapojken Hicke Hiskeli Halvulk lll förväntas bevisa att han är lika modig som sin vikingahövding till pappa. Problemet är att Hicke är ganska rädd och känner sig inte alls som en hjälte. Men precis som alla andra vikingasöner ska han tämja en drake och äventyret börjar med att Hicke och de andra ska stjäla vars sin drakbaby. Det är ingen lätt uppgift och när väl Hicke lyckas få tag i en drake så är det en lat och trilsken drakbaby. Som tur är kan Hicke prata och förstå drakar, något som ingen av de andra vikingasönerna kan.

Hur du tränar din drake tycker jag är en riktigt rolig bok med mycket spänning. Speciellt som ljudbok är den en riktig höjdare. Robert Gustavsson är nämligen genialisk som uppläsare med sina olika röster och dialekter. Berättelsen om Hicke får verkligen liv genom Gustavssons olika tolkningar av Hicke och de andra personerna på Dräggö. Höjdpunkten för mig var när Hicke möter en förskräcklig drake som börjar talar som Ernst Hugo Järegård, fantastiskt! Så missa inte denna pärla bland ljudböcker.

Inga kommentarer: