2012-05-21

Felicia Hill

Jag mer eller mindre sträckläste Elsie Petréns nya deckare
Gåtan Felicia Hill.

Boken handlar om Adrian som går i åttan och spelar ofta pajas till de övriga  killarnas förtjusning. En dag börjar den nya tjejen Felicia Hill i klassen. Hon har stort burrigt eldrött hår och gröna ögon. Felicia Hill. Det låter som namnet på en amerikansk teveserie tycker Adrian. Hon blir genast populär bland tjejerna, men ibland verkar hon vara i en annan värld. Tex. så svarar Felicia inte fastän de skriker hennes namn.

Adrian tänker spionera på henne när hon är på hemväg från skolan. Plötsligt vänder hos sig förskräckt om, men ser lättad ut när hon ser. De verkar bo åt samma håll och när de är framme vid Felicias port kommer en stor motorcykel i hög fart. Plötsligt slänger sig Felicia om Adrian, som naturligtvis blir både smickrad och förvånad. De går upp i Felicias lägenhet som ser stökig ut fastän de bott där ett bra tag. Felicia har hört i klassen att Adrian har en Fender och undrar om han vill lära henne några ackord. Adrian ångrar verkligen att han hoppat av sin gitarrkurs, men hon lär sig snabbt.

Nästa dag och följande är Felicia inte i skolan. Adrian blir orolig och går hem till henne. Där är ingen hemma och när han tittar i brevlådan finns post och tidningar. När han går ner för trapporna står där en stor stöddig man och undrar vad han gör där. Mobilen ringer. Det är pappa som undrar var han är. Adrian går hemåt och när han är hemma vid radhuset hör han ett prasslande i buskarna. Han smög närmare och såg en liten person med burrigt hår. Det såg ut som Felicia! Han ropade och sprang efter ändå ner till hamnen. Där var hon spårlöst borta... Läs själv resten av boken som handlar om busar pistoler, lönngångar, förföljelse

Jag rekommenderar varmt denna spännande bok till elever från 12 år!

Illustratören Annie Huldén har gjort det fina bokomslaget! Hon är designer och har designat IKEA-produkter!

Elsie Petrén har tidigare skrivit deckarna om Zäta. Mina favoriter är Zäta och sjukhusets mörka hemlighet samt Zäta och rosens hemlighet.
Inga kommentarer: