2014-03-12

Havens fasa

Mats Wänblad har skrivit en lättläst serie böcker som heter Morgan och piraterna. Den första boken Havens fasa handlar om Morgan, som ska spendera sommarlovet med sin faster Gullan. De ska ut på segelsemester. Men när han kommer till hamnen möts han inte av den vanliga, snälla, guldlockiga fastern, utan Gullan har helt bytt stil! Nu är hon den tuffa och råbarkade Gullan Råskinn, kapten för ett gäng pirater. Morgan har inget annat val än att följa med ut till havs...

Men ganska snart visar det sig att sjörövarna inte är riktigt så ruskiga som de vill vara. Matrosen är konstant sjösjuk, styrmannen både ser och hör illa och utkiken är en olycksfågel i största allmänhet. Inte hittar de några skepp att sjöröva heller… Eller? Kanske Morgan kan hjälpa till på sitt eget sätt!


De följande böckerna i serien heter Sjöodjuret, Gå på plankan och Fast i isen. Jag har läst dem tillsammans med en nybörjarläsare och haft både roligt och spännande under läsningen. Böckerna har både färgbilder, vanlig text och versal text i pratbubblor, vilket gör att läsningen blir omväxlande. Gillar man dessutom pirater är det en given hit!


   
 Morgan och piraterna : sjöodjuret   Morgan och piraterna : gå på plankan!   Morgan och piraterna : fast i isen

Inga kommentarer: