2014-06-10

Rysarläsning i sommar


  
I sommarvärmen kanske det kan passa bra att kyla ner sig med lite kalla kårar… Läs någon av årets nya rysare i sommar!

En av vårens mest utlånade böcker för åldern 9-12 år har varit Kristina Ohlssons Silverpojken. Detta är kuslig spänning på hög nivå! Vem är det som stjäl mat i Aladdins föräldrars restaurang? Vem är den mystiska pojken som smyger runt husen utan att någon lyckas få kontakt med honom? Och varför lämnar han inga fotspår efter sig i snön? Aladdin och hans vänner försöker lösa gåtan.

Ewa Christina Johansson brukar skriva lättläst och spännande för mellanåldern. Hennes senaste, 20 över 7, är en blandning mellan thriller och övernaturligt mysterium.  Luddes kusiner är försvunna efter en brand, men han är övertygad om att de lever. Uppe på vinden ser han texten ”20 över 7” inristat på en planka, och han känner sig iakttagen trots att han vet att han är ensam. Det är något som inte stämmer…

Rimfrost heter tredje delen i Ewa Christina Johanssons lättlästa serie om syskonen Lukas och Anni som brukar hamna i de mest otroliga situationer. Eller vad sägs om att ha en varulv boende hemma hos sig!? I den nya boken känner sig Lukas förföljd på ett obehagligt sätt, en okänd katt dyker upp hela tiden, och Anni uppträder mer och mer hemlighetsfullt. Vad är det som pågår egentligen?

Skräck av det mer humoristiska slaget kan man läsa i Sam Hays Hungriga hamsterns återkomst.  Den handlar om Joe, vars helt vanliga liv ändras radikalt den dagen han får en magisk, antik amulett i gåva. Amuletten gör honom tydligen till alla zombiedjurs beskyddare! Och visst hade Joe önskat sig ett husdjur, men han hade inte tänkt sig en galen hamster från andra sidan graven!

Inga kommentarer: