2010-03-15

Bandet framför tjejer

Johan Unenge har skrivit många barn- och ungdomsböcker. Du känner säkert till Eva & Adam, som först publicerades i Kamratposten och sedan blev en serie böcker. Han har skrivit böcker om Pontus som älskar att åka skateboard, Rosa, som även filmatiserats och många många fler. Jag har precis läst Vi som ser på, en bok som Augustnominerades 2004.

Boken handlar om fyra killar som har bildat ett band tillsammans. När en av medlemmarna i bandet, Andreas, hoppar av, är besvikelsen stor hos de resterande tre. Killarna hade lovat varandra att bara drömma om tjejer och istället satsa på musiken. Men de kvarvarande kämpar på med sitt lilla jazzband som sedemera utvecklas till andra musikstilar utifrån vad som krävs på deras olika spelningar. De gör allt för att låta Andreas få veta att de har börjat tjäna pengar på sina spelningar.

Kommer Andreas någonsin att komma tillbaka till bandet och kommer de andra tre att träffa någon tjej eller är det drömmar som gäller?

Det här är en bok för dig som går på högstadiet. Den passar särskilt dig som har ett band eller har för avsikt att starta ett.

Inga kommentarer: