2011-11-14

Amsalor och draken av Mattias Lönnebo

Gabriel ställer sin cykel vid kyrkmuren och går in i kyrkan. Vid en av runstenarna träffar Gabriel en äldre dam som frågar om han är intresserad av runstenar. Det visar sig ganska snart att den gamla damen även känner till att hans mamma är sjuk. Hon frågar om han inte vill hjälpa sin mamma. Men hur ska Gabriel kunna hjälpa sin mamma när läkarna står hjälplösa inför moderns oförklarliga medvetslöshet. Den gamla damen börjar då berätta om hur enskilda människors öden och framtid kan påverkas när andra världar, som existerar bredvid vår värld, nuddar vid varandra.

När Gabriels storasyster Eva kommer för att hämta Gabriel, övertalar den gamla damen dem till att lägga sina händer på runstenen. Innan Gabriel och Eva hinner reagera har de alla tre förflyttats till en annan värld. Det är nu som Eva och Gabriel får reda på att deras mamma blivit fångad i en mardröm som hon inte kan vakna upp från. För att försöka rädda henne måste syskonen själva ta sig till den andra världen Tabor. Men för att kunna rädda sin mamma måste de även finna Amsalors svärd.

Fantasyromanen Amsalor och draken är den första delen i en trilogi. Boken är skriven för ungdomar, men även läsvana elever på mellanstadiet och vuxna kan finna boken roande. Amsalor och draken av Mattias Lönnebo tycker jag är en fantasifull, bra och spännande bok som väcker läsarens nyfikenhet redan i inledningen. Boken ger helt klart mersmak och jag ser fram emot den fristående uppföljaren Kanariefågeln och fladdermusen. Den tredje och sista delen heter Hämden och svärdet.

Länk till författarens blogg.

4 kommentarer:

Mattias Lönnebo sa...

Tack för en fin recension av min bok.Här kommer en länk till min blogg där den som är intresserad kan läsa mer om mina böcker och tankar.
http://lonnebo.blogspot.com/
Vänlig hälsning författaren.

Christina sa...

Vad glad jag blev för din kommentar. Ett hjärtligt tack!
Med vänliga hälsningar Christina

Mattias Lönnebo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mattias Lönnebo sa...

Hej. Nu är uppföljaren "Kanariefågeln och fladdermusen" färdig. Prinsessan Iba råkar ut för vampyrer, men de hade inte räknat med hennes mod och starka vilja. Och den lilla dryaden Molnlätt får visa helt nya sidor.

Mer info finns på min blogg www.lonnebo.com