2011-12-09

Amulett. Bok 1: Stenväktaren


Jag älskar serieböcker, och det är alltid roligt när det kommer en ny serie för barn som är riktigt bra.

Kazu Kibuishis första del i serien Amulett heter Stenväktaren och börjar dramatiskt med en tragisk bilolycka där Emily förlorar sin pappa. Resten av familjen, Emily, hennes lillebror Navin och deras mamma har inte längre råd att bo kvar i stan och flyttar ut på landet till ett gammalt hus som länge funnits i släkten. Huset är ett riktigt gammalt kråkslott och har en gång i tiden tillhört Silas Marson, Emilys mammas farfar. Han var uppfinnare och försvann en dag under mystiska omständigheter. Ingen fick någonsin reda på vart han tog vägen.

Vi förstår att familjen inte är ensamma i det gamla huset. Märkliga figurer lurar i skuggorna… Under en upptäcktsfärd i huset hittar Emily en amulett som tycks leva sitt eget liv. På natten varnar den Emily för att hennes familj är i fara. Strax därpå hörs dunkande ljud nerifrån källaren. Mamman går ner för att undersöka och möts av en fruktansvärd syn…

Boken är båda spännande och faktiskt riktigt otäck. Det vimlar av vedervärdiga monster och ondskefulla varelser. Framför allt är den otroligt fint tecknad. Kibuishi är speciellt bra på att teckna actionsekvenser som snabbt för berättelsen framåt.

Jag ser fram emot nästa del!

Inga kommentarer: