2012-09-25

Hemliga Fyran

Den som precis har lärt sig läsa vill förstås ha lika roliga och spännande böcker som den som har kunnat läsa länge. Här kommer två bra böcker i en ny lättläst serie av Cecilia Lidbeck som handlar om Hemliga Fyran.

Hemliga Fyran är (enligt dem själva) världens bästa deckarklubb och den består av systrarna Peggy och Pyret, deras hund Prutten och så deras bästa kompis Hamid. I Hunden som försvann försöker gänget lösa mysteriet med den försvunna hunden Fröken Fifi. Peggys och Pyrets pappa är veterinär, och deras granne har lämnat in sin sjuka hund Fröken Fifi till pappans mottagning där hon ska få vila under natten. Men nästa morgon är hunden spårlöst borta! Vad ska de ta sig till!? Fröken Fifis matte som är så argsint av sig…

I Spökjakt berättar en uppskakad Hamid om de hemska ylanden som han hör på nätterna utanför sitt fönster. Vem kan de komma från? Ett djur, en skadad människa eller kanske något värre… Ett nytt fall för Hemliga Fyran!

Böckerna passar den som har kommit igång lite grann med sitt läsande men inte vill ha för mycket text. Det är cirka fem rader på varje sida, och Bettina Johanssons glada illustrationer gör böckerna ännu roligare att läsa.


Inga kommentarer: