2013-01-25

De svarta svanarnas natt

De svarta svanarnas natt
Boken handlar om Jonas, Jenny och deras pappa. Deras föräldrarna har precis separerat och pappa har ärvt ett gammalt hus på Fårö på Gotland. Barnen tror att det ska bli ett tråkigt sommarlov, men det börjar i alla fall bra på Gotlands-färjan. Jonas träffar t.ex. en snygg tjej i kön till maten.

När de kommer fram till Fårö visar sig huset var i mycket dåligt skick, taket håller på att rasa, och de måste leta efter hantverkare. Familjen får bo i tält i trädgården. Pappa hjälper byggarna för att det ska gå snabbare, Jenny dejtar en surfarkille med moped och Jonas får klara sig själv.

En dag hoppar han över staketet till ett hus, trots att där finns skyltar som "Privat område". Huset ligger vid stranden och det är något mystiskt över det. Kvarlämnat. Som en bunker från ett krig där de inblandade lagt ner sina vapen. Plötsligt känner Jonas en kylig vind och en kall hand på sin axel och där står en mystisk man... Du får själv läsa vidare vem den mystiske mannen är och varför han talar så mycket om "livet på den andra sidan". Vad som händer för hemskheter på vinden när familjen kan flytta in i det ärvda och nyrenoverade huset får du också läsa!

Jag tycker De svarta svanarnas natt är en jättebra bok med mycket spänning, lite kärlek och du får lära dig lite om hur vackert Gotland är på sommaren - t.ex. på Fårö med sina fina stränder! Jag sträckläste den!

Den rekommenderas varmt till dig som är 11 år och uppåt.

Inga kommentarer: