2013-09-08

Du är en gräslig man herr Grums!

Herr Grums är verkligen en gräslig man som "hatar barn, djur, nöjen och kokta majskolvar". Han bor i staden Stora Pimplarby där han sprider skräck och otrevnad omkring sig. Hans hus ser ut som en soptipp men hans trädgård är märkligt nog väldigt välskött. Det finns en mycket speciell anledning till det...

Stadens lösspringande hund Jack förälskar sig i herr Grums underbara trädgård. Tyvärr stökar han till hela trädgården så herr Grums måste hela tiden ställa den till rätta. För att få ett slut  på det bestämmer sig herr Grums att en gång för alla se till att Jack aldrig mer kommer dit. Han smider en ondskefull plan.

Den lilla flickan Polly älskar Jack och när hon får reda på vad herr Grums tänker göra förstår hon att hon måste stoppa honom. Men kommer hon att lyckas? Kommer hon att hinna?

Boken om herr Grums är otroligt rolig och spännande. Grums själv påminner en hel del om paret herr och fru Slusk i Roald Dahls bok med samma namn.

Det jag tycker om i boken är språket, fantasin, spänningen och, inte minst, den speciella humor som författaren Andy Stanton förmedlar. Utmärkt för både killar och tjejer som vill läsa en rolig bok. Den passar även väldigt bra som högläsningsbok.

Inga kommentarer: