2014-01-02

Vårnyheter - bilderböckerNytt år och nya böcker! Här är några nya fina bilderböcker att se fram emot. Extra spännande tycker jag Astrid Lindgren-pristagaren Isols bok Nocturne. Recept på drömmar verkar vara. Om man lyser med en lampa på ett av bokens uppslag och sedan släcker lampan så ska en helt annan bild framträda. På kvällen kan man ställa upp boken så man kan se den från sängen och på så vis ta med sig Isols drömbilder in i sin egen sömn! 

Charlotte Gastaut är en fransk illustratör som tidigare gjort originella och vackra bilder till sagorna om Tummelisa och Askungen. Nu kommer hennes version av H.C. Andersens Den lilla sjöjungfrun. Oftast möter barn Disneys mer tillrättalagda variant av sagan men det ska bli intressant att läsa den här boken och få se om Gastaut behåller Andersens sorgliga slut. 

Ulf Stark och Anna Höglund kommer med ett nytt samarbete i Skuggbarnen, där två barn ger sig ut på en resa för att hitta sina försvunna skuggor. Sarah Sheppard har gjort populära böcker om såväl dinosaurier som fordon. I hennes nya bok träffar vi Djuren i skogen. Peter Arrhenius och Ingela P Arrhenius ger ut en faktabilderbok med pigga bilder där barn kan lära sig om trafiken - På väg. Alla tre vilar heter en bok i Monica Nilsson Thores nya serie böcker för de mindre barnen som utspelar sig i en för de flesta barn bekant förskolemiljö.

Inga kommentarer: