2008-06-19

Humor och spänning av Petter Lidbeck

Jag tänkte tipsa om två böcker av en författare som heter Petter Lidbeck, en spännande och en humoristisk. Låt mig börja med den spännande. Den döde sonen är den femte men fristående delen i deckarserien om Pella, Tyra och Siri. Den här gången ska tjejerna försöka ta reda på vem som mördat den femtonårige Björn Gustavsson, även kallad Nalle. Nalle var känd i byn Hittarp. Han hängde alltid vid kiosken och begicks något brott, var det alltid Nalle man skyllde på. Är det därför han blivit mördad eller är det något annat som ligger bakom? Hur går det för tjejerna som gräver i en massa förflutet? Läs den spännande boken!

Vill du läsa de andra delarna, så ska du leta efter Det mystiska huset, Den döda hunden, Den danske rånaren och Den hemliga koden.

Den magiska kepsen är en riktigt skön bok som får mig att skratta mycket. Den handlar om Mostafa som får en keps av sin pappa. Det är inte vilken keps som helst utan när Mostafa har kepsen på sig kan han svaren på alla frågor och gör succé i TV. Men samvetet gnager. Är det verkligen okej att "fuska"?
Inga kommentarer: