2008-07-15

Roligt och tokigt

Välkommen till Hotell Gyllene Knorren, en helt ny serie av Måns Gahrton och Johan Unenge, författarna som också skrivit böckerna om Adam & Eva.
Den mystiska gästen och Spöket i rum 13 är de två första böckerna i serien. I höst kommer tredje delen Loke den lömskes skatt.
Böckerna handlar om familjen Rantanen som flyttar från storstan och köper ett hotell ute på landet, ”nära E4:an”. Problemet är bara att det har byggts en ny, STÖRRE väg fyra kilometer bort, och inga gäster hittar till Hotell Gyllene Knorren.
Ingo är familjens yngste medlem, en nyfiken djurvän, som är lite väl påhittig ibland, men han kan liksom inte låta bli… Isadora, 12 år,är Ingos storasyster som tycker att livet på landet är pest. Pappa Roger har fullt sjå med att hålla alla på gott humör men så finns ju mamma Ritva som kan det mesta och som det är ordning och reda på .

Det här är väldigt roliga böcker och det händer tokiga saker hela tiden. I den första boken är det en minigris som ställer till det och i den andra börjar det spöka på hotellet. Vad som händer i tredje vet jag inte, bara att det säkert blir lika roligt.

Inga kommentarer: