2010-06-29

Att gå vidare

Johanna Lindbäck har nyligen kommit ut med en ny ungdomsbok, Saker som aldrig händer. Det är hennes fjärde bok och den är lika läsvärd som hennes andra tre.

Andreas och Hanna är tillsammans sedan ett år tillbaka. Andreas tror att han känner henne väl. Det tror han också om sina närmaste vänner. När en av hans kompisar, Erik, råkar avslöja att det är något skumt med Hanna, så uppdagas det att hon träffat en annan kille några gånger under tiden som hon och Andreas varit tillsammans. Andreas blir helt knäckt av Hannas och kompisarnas svek. De har hela tiden vetat om att Hanna träffat Billy, men inte sagt något till Andreas. Andreas bryter med både Hanna och sina kamrater. Han gräver ner sig fullständigt och har svårt att gå vidare. Hur går Andreas vidare efter sveken? Vad gör han när något som aldrig händer, faktiskt händer?

Bokens huvudpersoner går på gymnasiet, men jag tycker att boken kan läsas från årskurs åtta. Alla ni som tycker om Katarina von Bredows böcker, borde gilla den här. Det är en läsvärd bok om kärlek och svek.

Inga kommentarer: