2010-12-07

Doktor Proktor

Har du läst böckerna om Doktor Proktor, Bulle och Lise? Om inte så har du många roliga stunder framför dig.
Doktor Proktor är en helt galen uppfinnare som bor granne med Lise. En dag flyttar Bulle in i huset bredvid. Bulle är en pojke, men inte vilken pojke som helst. Han är extremt liten, väldigt rödhårig och en riktig pratkvarn. Han får det inte helt lätt på sin nya skola, men det är inget som Bulle bryr sig särskilt mycket om, för det är absolut inte något fel på hans självförtroende.
När de här tre personerna finner varandra börjar en otroligt fantasifull historia utspela sig i boken Doktor Proktors pruttpulver. Eller vad sägs om en professor som försöker uppfinna ett pulver mot hösnuva och så visar det sig att han istället har uppfunnit ett pruttpulver. Eller en anakonda som kryper omkring i kloaksystemet. Detta är bara något om vad som händer i den här ”ruskigt roliga boken”.
Den passar jättebra som högläsning för barn från 6 år och uppåt, men har du ingen som har tid att läsa för dig så här i jultider, så finns den också som ljudbok. Det är Helge Skoog som läser och han gör det jättebra.
Det finns dessutom två böcker till. De heter Doktor Proktors tidsbadkar och Doktor Proktor och världens undergång. Kanske. och de finns också som ljudböcker. Du kan beställa alla här.
Doktor Proktor har också en fin hemsida. Den är visserligen på norska, men jag tror nog att du förstår det mesta som står där. Dessutom finns det fina bilder att titta på.
Författaren heter Jo Nesbö och kommer ”fra Norge”. Han har också skrivit flera spännande vuxenböcker, som mamma och pappa kanske vill läsa. Dessa hittar de här.

1 kommentar:

Bokbrus sa...

Min dotter på åtta älskar Dr Proktorböckerna. Hon har lyssnat till dom som ljudbok. Helge Skoog gör en super-inläsning.