2011-02-28

Den försvunna månen...

Den försvunna månen… är första delen i berättelsen om Sol och Nova. Boken är skriven av författaren Emil Carlsson och handlar om nioåriga Nova som kommer upp till sin skyddsängel Sol. Enligt Sol är det dock lite konstigt att ett så ”gammalt” barn som Nova kommit upp till himlen på besök. I början kan ingen av dem riktigt förstå varför Nova har kommit dit på besök, men snart visar det sig att Nova inte har hamnat där av en slump. På vägen hem från en fest upptäcker Sol att månen har försvunnit. Snart kastas Sol och Nova in i jakten på månen, där de försöker följa ledtrådarna i ett brev som tillsynes saknar text. Med sig på äventyret finns humlan Bombuzz och den nyfikne och otålige paddan Herr Buffo med sina ”ständiga otursupptåg”.

Den försvunna månen… är både spännande och mycket rolig, och har man väl börjat läsa vill man absolut inte sluta. Det är en underbar bok som jag varmt rekommenderar. Boken passar från ca 9 år och uppåt, dessutom passar den fantastiskt bra som högläsning.

Berättelsen om Sol och Nova är i två sammanhängande delar. Första delen heter Den försvunna månen… och den andra delen heter … i måntjuvens spår. I den andra delen fortsätter Sol och Nova jakten på måntjuven. Kommer de att lyckas?

Inga kommentarer: