2011-10-25

Pensionat Vidablicks gåta


Nu har jag läst en riktigt härlig sommarbok, fast det snart är november och det är riktigt ruggigt kallt på morgnarna. Men Pensionat Vidablicks gåta av Katarina Genar utspelar sig på sommaren och man får verkligen känslan av ett långt, ledigt sommarlov.

I och för sig verkar inte sommarlovet bli riktigt som Saga har tänkt sig. Hennes bästa vän är bortrest och hennes storasyster Bea har tröttnat på sina ständiga bråk med föräldrarna och rymmer hemifrån. Hon berättar för Saga vart hon ska ta vägen, men Saga får absolut inte tala om det för någon. Det blir en tung hemlighet för Saga att bära, i takt med att föräldrarna blir allt oroligare.

Saga tycker att allt känns ensamt och tråkigt. En dag på stranden dyker det plötsligt upp en svart liten kattunge som hon aldrig har sett förut. Den tittar på henne och verkar vilja att hon ska följa efter. Märkligt, kan det verkligen stämma? Saga tar cykeln och följer katten längs stranden, in i skogen och fram till en mur. Där bakom ligger ett gammalt hus som ser övergivet ut. Pensionat Vidablick, läser hon på en skylt.

Bor någon i huset? Vems är resväskan som ligger under en säng i ett av rummen? Vad vill egentligen den lilla katten? Nu börjar ett mystiskt och lite spöklikt äventyr där Saga försöker ta reda på vad som hände på pesionat Vidablick en sommar för länge, länge sedan…

Inga kommentarer: