2009-09-17

Fyra kor i utbyte mot en fru

Mikael är 17 år och bor sedan snart fem år tillbaka i Kenya. Hans föräldrar arbetar på svenska skolan, men snart är det tid att resa tillbaka till Sverige. En dag träffar han Naserian. Hon städar hemma hos Mikaels familj istället för sin moster, som vanligtvis är hemhjälp hemma hos dem. Mikael blir upp över öronen förälskad i Naserian. Men deras kärlek är komplicerad, eftersom Mikael är vit och Naserian svart.

Mostern skickar iväg Naserian till en massajby, där hennes släktingar bor, för att Mikael och Naserian inte ska kunna träffas. Men Mikaels kärlek till Naserian är så stark att han beger sig av för att leta efter henne. När han äntligen hittar sitt livs stora kärlek, vill han ta med henne hem. Men för att göra det, måste han gifta sig med henne. I utbyte mot dottern, måste han ge fyra kor till hennes pappa. Kommer Mikael att gifta sig med Naserian? Läs den spännande och kärleksfulla berättelsen Naserian av Anders Trense!

Författaren till boken, Anders Trense, har själv vistats i Kenya. Han fick ett resestipendium för att han ville skriva en bok som utspelar sig i Afrika. Man märker att han är väldigt insatt i ämnet och det gör boken till en riktig pärla. Det är lätt att leva sig in i boken och svårt att hålla en och annan tår borta. En läsvärd bok för både unga och vuxna.

Inga kommentarer: