2011-08-26

En morgon stod hon bara där

I början av boken har det precis varit jullov. Ett grönt jullov utan snö. Pim-Pim och hans klasskamrater kunde därför spela fotboll på skolgården. En morgon stod hon bara där i hörnet av fotbollsplanen. Blek var hon och nästan genomskinlig. Pim-Pim fick en snedträff och bollen flög långt iväg precis bredvin henne. Han presenterade sig och frågade vad hon hette och om hon skulle börja i klassen, men fick inget svar. Märkligt!

Efter rasten var hon borta. När Pim-Pim var på hemväg från skolan stod hon gömd, men kom fram. Hon sa att hon hette Extra. Hon sa det precis som om hon njöt av namnet. Vilken underlig tjej, tyckte Pim-Pim.

Nästa dag kom Extra till skolan och då var hon helt förändrad. Betedde sig som en vuxen och berättade att hon bott på många ställen. Anledningen var hennes föräldrar jobb. Nu bodde hon hos sin morbror. Hon låtsade inte känna igen Pim-Pim. Han fick säga sitt namn ännu en gång.

En dag efter skolan smög Pim-Pim efter henne. I hennes trädgård satt en vit katt och stirrade. Det visade sig att Extra bodde nära farmor. Naturligtvis dök farmor upp och Pim-Pim hade svårt att förklara vad han gjorde där...

Mia-Maria, deras klasslärare, har fått barn och kom på besök till klassen. Maya, babyn, hade börjat gny och gnälla i mammas famn, men när de kom fram till Extra tystnade hon tvärt. Extra betraktade den lilla. Sedan blev det knäpptyst i klassrummet.... Läs själv fortsättningen!

Jag sträckläste Per Nilssons bok "En morgon stod hon bara där". Jag beställde boken för jag gillade framsidan. En svart katt, en fågel, en fjäder och ett träd! Jag kan varmt rekommendera boken från år 4 och uppåt. Den är jättebra, och spännande!

Del två av tre i serien kommer snart ut. Jag väntar med spänning!

Inga kommentarer: