2014-04-30

City of Bones

I City of Bones får vi följa med Clary Fray (16) på en spännande resa i dom mörka delarna av New York, Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och förbjuden kärlek.

Det är sommarlov och Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon Lewis till klubben hon gillar, Pandemonium. Men ett nytt liv väntar Clary när hon blir vittne till när tre ungdomar med konstiga kläder, tatueringar och vapen dödar en kille på klubben. Killens kropp försvinner i luften och lämnar inga spår efter sig och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. Men vad händer nästa dag när en av mördarna, Jace, dyker upp på samma Café’ som Clary och Simon och när hennes mamma plötsligt försvinner samma kväll?

City of Bones är den första delen av The Mortal Instruments serierna och är skriven av Cassandra Clare. Boken gavs ut år 2007 och just nu finns det 5 böcker men det kommer en till i höst. Boken är riktad till ungdomar från 15 år och om man är ett  fantasyfreak måste man bara läsa den.


/Alexandra, 15 år, prao på Staffanstorps bibliotek

Inga kommentarer: