2009-08-03

Den elfte Petrinideckaren

I sommar har den elfte boken om tvillingarna Peter och Petra Petrini kommit ut. Den heter Geniet och är skriven av Mårten Sandén. Den här gången åker tvillingarna tillbaka till sin hemstad New York för att hälsa på släkten och fira sin trettonårsdag. Redan på flyget över Atlanten anar Petra att något mystiskt är på gång. Hon har nämligen fått syn på två skumma män. Peter vill inte riktigt lyssna på henne. Han har bestämt sig för att ta semester från all spaning. Under flygresan pratar han med killen bredvid honom om boken Dear Stranger. Plötsligt faller killen ihop och flygpersonalen befarar att han fått andnöd på grund av en allergisk reaktion. Väl framme i New York kommer Petra på att det inte alls kan ha varit en allergisk reaktion utan att någon har försökt ta död på killen.

Peter och Petra inleder spaningsarbetet. Boken Dear Stranger som Peter läste på flygplanet ger dem god hjälp i det fortsatta arbetet på jakt efter den skyldige.

Geniet är en deckare och även om det är den elfte boken i serien behöver man inte ha läst någon annan bok i serien tidigare för att kunna förstå handlingen. Jag tror att den passar från årskurs fem.

Inga kommentarer: