2009-11-23

Klant & Kompani


Ingelin Angerborn har skrivit en serie om den superhemliga klubben Klant & Kompani. Klubben går ut på att medlemmarna Vilma, Viking och Viktor inte ska klanta sig. Men det är just vad de gör hela tiden.

I Kartkatastrofen går en massa snett när det är dags för orientering. Viking hamnar i samma grupp som Meltem, tjejen som han är kär i. Men Viking klantar till det och trampar sönder Meltems glasögon, vilket resulterar i att hon vägrar orientera med honom. I skogen möter Viking Vilma och Viktor. Det är då alla klantigheter tar fart på allvar.

I Klockmysteriet har de tre klubbmedlemmarna lånat Fru Petterssons hund Olga. En promenad med Olga borde inte vara något bekymmer för Klant & Kompani. Men nu är det så att Vilma tagit med sig en jättegammal dyrbar guldklocka som varit hennes farfars farfars farfar. Nu klantar de till det rejält igen...

Klockkatastrofen rekommenderas av förlaget till barn i åldrarna 6-9 år. Men jag tror även äldre läsare skulle ha behållning av båda böckerna. Jag tyckte mycket om dem.

Inga kommentarer: