2009-11-25

Röster ur det förflutna

Sommarlovet har just börjat när Nora, snart tretton, anländer med buss till Ekeby. Hon ska tillbringa några veckor långt ifrån stan, sina kompisar och pojkvännen Sebastian. Hon ska bo hos mammans bohemiska konstnärsväninna Vanja, som hon tycker mycket om.
Redan när bussen stannar i den lilla byn tycker Nora, som aldrig varit där förut, att hon känner igen sig. Det dröjer inte länge förrän det kommer mystiska sms-meddelanden på hennes mobil. Vissa nätter drömmer Nora mardrömmar om ett ödehus hon besökt. I huset hittar hon ett brev som verkar vara skrivet till just henne. Men från en annan tid...
En hundra år gammal historia börjar rullas upp - men finns den bara i Noras fantasi eller har den faktiskt ägt rum?
Listan på märkliga sammanträffanden blir allt längre. Men även om Vanja försöker förklara allt med "slumpen" blir det bara svårare för Nora att faktiskt tro det. Till slut måste de tillsammans försöka gå till botten med alla märkligheter.
Jag har läst För alltid... av Ingelin Angerborn. Det är en riktigt bra historia hon berättar, där man tvivlar in i det sista på vad som är "på riktigt" och vad som är inbillning. Läs själv och fundera!
Rekommenderas från åk 6 och uppåt.

Inga kommentarer: