2010-03-02

Fantasier om skolans nörd

Sophie, av sina vänner kallad Fee eller Fifi, berättar i Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones om sina innersta tankar. Sophie är tillsammans med Dylan och till en början är hon stormande förälskad. Trots det går hon runt och tänker på Murphy i klassen, en kille som ofta blir hånad och som inte har utseendet med sig. Ganska snart svalnar Sophies känslor för Dylan och hon känner att han är mer en vän än pojkvän.

När bästa vännerna Grace och Rachel är bortresta på semester, börjar Sophie umgås med Murphy. Hon trivs i hans sällskap och de har gemensamma intressen. Egentligen heter Murphy Robin i förnamn och när hon svarar på sina kompisars mejl, berättar hon att hon träffat en ny kille vid namn Robin. Sophie vågar inte berätta vem han egentligen är. För vad ska hennes kompisar tycka? Inte kan man vara tillsammans med skolans nörd?

Jag rekommenderar gärna den här boken. Det var lätt att komma in i handlingen och den var underhållande att läsa. Boken passar tonåringar. Jag måste absolut läsa fortsättningen: Vad min flickvän inte vet.

Inga kommentarer: