2010-03-22

Pontus 4 meter över marken

Pontus 4 meter över marken av Johan Unenge handlar om en kille som heter Pontus. Det är den första boken i serien om Pontus, vars största intresse är att åka skateboard. Hela skoldagen drömmer Pontus om att skolan ska sluta och det ska bli dags att åka igen.

Pontus bor tillsammans med sin pappa och storasyster, men storasystern Susanne ska snart flytta hemifrån, så det blir bara Pontus och hans pappa kvar. Mellan raderna förstår man att Pontus och Susannes mamma är död.

Pontus drömmer om att träffa en tjej, men känner sig osäker. En dag när han åker skateboard, skadar sig en annan kille, Omar. Pontus hjälper Omar till sjukhuset för att kontrollera hans skadade arm. När sjuksköterskan på sjukhuset erbjuder Pontus skjuts tillbaka hem, får Pontus för första gången träffa sjuksköterskan Emmas dotter. Och då förstår han, att det är hon som är tjejen med stort H.

Jag tycker att den här boken passar dig som går på högstadiet. Du behöver inte vara ett skateboard-fan för att gilla den. Läs gärna även fortsättningarna: Pontus 4 stygn i huvudet och Pontus 4 steg från proffs.

Inga kommentarer: