2010-05-31

Mitt skitliv: en kärlekshistoria

Mitt skitliv: en kärlekshistoria av Vibeke Baekkelund Lassen är en mörk skildring av en ung flickas liv i Danmark. Clara bor ensam med sin mamma. Mamman sörjer sin döde son och mår väldigt dåligt. Hon försöker ta livet av sig och Clara hittar henne en dag livlös i en blodpöl i köket. Samtidigt som Clara oroar sig för sin mamma, brottas hon med minnen och skuld över en våldtäkt. Vems fel var det, hennes eller Jazzy Jos? Kunde hon ha gjort något annorlunda? Den frånvarande pappan ger sig till känna och Clara och han börjar ses i smyg. Hon vill inte att hennes mamma ska få veta. Clara inser att hon inte är välkommen i hans nya familj.

Den person som står Clara nära är hennes bästa vän Charlie, men inte ens för honom berättar hon om vad som hände med Jazzy Jo. De ses ofta och Clara sover över hos Charlie när ensamheten blir för stor. Sakta växer känslor fram som hon inte trodde fanns...

Det är en dyster ungdomsbok men med hoppfullt slut. Boken är ungefär 170 sidor lång, vilket passar er som inte vill läsa allt för tjocka böcker. Jag tycker att den passar från årskurs åtta.

Inga kommentarer: