2010-05-15

Vem kan man lita på?

Deckarserien om Afrodite av Ritta Jacobsson har utökats med en femte del, Afrodite och skulden. Det är sommar och Afrodite och hennes föräldrar ska tillbringa några veckor i ett hus i skärgården. Afrodite är inte vidare pigg på det utan hade mycket hellre åkt på semester med pojkvännen Alexander. Men föräldrarna tycker att hon ska vila upp sig och bli av med alla hemska minnen sedan hon tvingades vara inlåst i en låda.

Huset i skärgården visar sig vara en dröm med stor pool på tomten. Vädret visar sig från sin bästa sida och allt borde vara toppen om inte ett moppegäng härjat i det lilla samhället. Som vanligt kan Afrodite inte låta bli att nysta i vad som händer i skärgårdsidyllen. För att hitta svaret på vilka som är skyldiga till misshandel, mordbrand och smuggling, är hennes liv återigen i fara.

Böckerna om Afrodite passar dig som gillar deckare. Jag tycker att de passar dig som är i åldern 13-15 år. Du behöver inte läsa böckerna i ordning, men om du skulle vilja börja från början så är ordningen följande: Afrodite och döden, Afrodite och sveket, Afrodite och hämnden och Afrodite och olyckstrasten.

Inga kommentarer: