2010-05-31

Tre killar och en kaffebar

Ludvig, Nicolas och Ruben bor alla tre i Stockholm. Det har en sak gemensamt, de ska alla tre extraknäcka på Pronto, en kaffebar i centrala Stockholm.

Ludvig går i ettan på gymnasiet och har det lite kämpigt med både kamrater och familj. Han är duktig i skolan och satsar på toppbetyg. Han träffar Viki, en tjej som också satsar på höga betyg och något växer sakta fram mellan dem...

Nicolas pluggar ekonomi och ska börja tvåan på gymnasiet. Han har tidigare bott i USA och har svårt att finna sig till rätta i Stockholm. Nicolas bor ensam med sin mamma. Han är tillsammans med Ludvigs tvillingsyster, Nathalie, men förhållandet funkar mindre bra.

Ruben pluggar teater på gymnasiet. Han bor i Djursholm, en av de "finare" förorterna till Stockholm. Han trivs inte riktigt i skolan och träffar en tjej, som inte riktigt har samma uppfattning som han...

Baristas: Första boken av Denise Rudberg är en ny serie av författaren till Tillsammans-serien. Språket är enkelt och handlingen likaså. Varje kapitel handlar om en av de tre huvudpersonerna. Jag tror att boken uppskattas av dem, som gillar att läsa om kärlek och kompisar. Den passar såväl högstadieelever som gymnasieelever.

Inga kommentarer: