2010-05-03

VM-sommar 1974

En alldeles ny bok för i vår är: VM-sommar av Magnus Ljunggren. Han skriver både för små och stora barn. Den här boken passar dig som är tonåring.

Bokens huvudperson heter Magnus, precis som författaren, och är nyinflyttad till Sundsvall tillsammans med sin mamma. Hans pappa lever inte längre. Magnus har svårt att få kompisar och försöker hänga på klassens tuffaste killar, Krister och Matte. De har inget bra inflytande på Magnus och han hamnar i pengatrubbel.

Magnus är duktig på fotboll och blir uttagen till ett elitläger tillsammans med andra duktiga fotbollskillar i samma ålder. Han ser fram emot fotbolls-VM, sommaren 1974, men när VM väl drar igång har Magnus fullt upp med att tänka på Ylva, tjejen som får det att pirra i hans mage, och Ås-ligan, som härjar i trakten.

De första 100 sidorna handlar nästan bara om fotboll. Sedan kretsar mycket kring Ås-ligan och Magnus pengatrubbel. Om ni inte är jätteintresserade av fotboll, så kan början av boken kännas långtråkig. Men ge inte upp, för boken blir bättre och bättre!

Inga kommentarer: