2011-11-08

Fråga chans och andra kärleksböckerHur gör man när man är kär i någon? När man vill bli ihop med den personen? Och man ABSOLUT inte vågar fråga chans?

Marie Oskarsson skriver om 8-årige Jack som brottas med just dessa frågor. Han älskar den underbara Emilia i klassen, men kan inte förmå sig till att fråga chans på henne fast det är det han vill mest i världen. Han är vimmelkantig av kärlek, men är rädd att någon ska få reda på hur han känner. Tänk om Emilia skulle fatta att han är intresserad! Han vill inte ens avslöja sin hemlighet för sin bästa kompis Edvin, som han annars kan prata med om allt. Det hela blir ännu värre när Edvin blir kär i Julia, Emilias bästa kompis, och blir ihop med henne.

Man lever sig in väldigt väl i Jacks problem, och för den kärlekskranke avslutas boken med en fråga-chans-lista, där man kan skriva upp egna bra sätt att fråga chans.

Vill du läsa fler böcker om kärlek och att bli hop med någon kan jag rekommendera till exempel dessa:

Bli ihop av Thomas Halling är en rolig bok där den stackars huvudpersonen tar till allt mer desperata knep för att få uppmärksamhet från tjejen han blivit kär i.

Per Nilsson har skrivit Flickan jag älskar heter Milena där David provar olika sätt att öppna Milenas ögon för honom. Han försöker vara rolig, tuff, smart… Men inget verkar fungera. Vad ska han göra?

I Turbo blir kär av Ulf Sindt tar Turbo hjälp av sin kompis för att fråga chans på Sofi, men kompisen tar fel och frågar en annan tjej som också heter Sofi. Inte så lyckat!

Dilsa brukar hjälpa sin kompis Kalle att lösa mysterier i Petrus Dahlins deckarserie. I Dilsa och kärlekens mysterier får hon ett eget fall, där en tjej vill ha hjälp att ta reda på om killen hon är vansinnigt kär i har känslor för henne med. Kärleksmysteriet är minst lika knepigt som ett vanligt deckarfall.

Simons högsta önskan av Bengt-Erik Holmlund handlar om Simon som varit kär i Vera så länge han kan minnas. Nu MÅSTE han bara göra något…

Kär i Martin? av Kirsten Boie handlar om Matilda, vars bästis Katrin har blivit jättekär i Martin. Det verkar spännande, tycker Matilda. Hon vill också vara kär, och det skulle vara praktiskt om de var kära i samma kille så de kan spana tillsammans på honom på rasterna. Problemen börjar när fler och fler tjejer i klassen vill vara kära i Martin…Inga kommentarer: