2011-11-24

Erebos

Vilken sidvändare! När jag läste den här boken på väg till jobbet hoppades jag att bussen skulle köra vilse så att jag skulle få fortsätta läsa. Bara en sida till…och en till!

Nick har blivit inbjuden att spela ett dataspel, Erebos, som sprider sig som en löpeld på skolan. Reglerna för att spela är enkla, men lite besynnerliga: man får bara spela en gång, åker man ut går det inte att starta spelet igen, man måste vara ensam när man spelar, och man får inte prata om Erebos i den verkliga världen. Men spelet är så fantastiskt spännande att det är värt alla konstiga regler, tycker Nick som liksom alla andra sugs in i Erebos värld och där utspelar strider, utför uppdrag och sitter runt lägerelden.

Men något är märkligt med Erebos. Ibland verkar det nästan som om spelet vet saker om Nick, saker som han absolut inte har avslöjat. Och så får han uppdrag som han ska utföra utanför spelet, i verkligheten. Uppdragen blir mer och mer obehagliga… Lever Erebos ett eget liv? Och vad är det i så fall ute efter?

Oavsett om man själv är intresserad av dataspel eller inte är det här en otroligt spännande bok, så full av action att hälften vore nog. Författaren heter Ursula Poznanski.

Inga kommentarer: